vineri, 6 februarie 2009

Egyptian wig


I arrived yesterday at my parents and I tried to dissect my home computer to find some old projects of mine. This is what I discovered. It's a 2005 egyptian wig made of silk thread and sequins. Here is my press conference wrote for this project.

"Peruca adaptata zilelor noastre are ca sursa de inspiratie perioda Egiptului Antic,fiind unul din tipurile de peruci purtate de femeile aflate in categoria inaltei societati si anume a regalitatii.
Bogatia ornamentelor mi-a atras atentia asupra superbei perioade textile..La o analiza mai atenta m-am focalizat asupra detaliilor atent lucrate cu fire de matase si paiete.
Calitatea superioara a acestei peruci sugereaza faptul ca a fost realizata in mod profesional pentru o femeie cu mijloace.Eleganta constrangere a decoratiunilor se potriveste perfect culorilor pale
Combinatia gri metalizat –roz pal si auriu este de inspiratie orientala, simbolizand longevitatea.Tocmai aceasta cromatica restransa si relativ neutra da o anumita eleganta compozitiei.
Forma caracteristica periodei se evidentiaza prin intretaierea liniilor formand zigzaguri amplaste simetric.Aceste zigzaguri urmeaza un ritm aflat in crescendo,completat de un joc de plin –gol al firelor de matase ce se continua circular in jurul tamplelor si a cefei..Firele de matase care sunt lasate sa cada vertical mimeaza existenta unei podoabe capilare si au rolul de a completa coafura. Partea frontala reprezinta centrul de interes al acestei lucrari printr-o forma curba ce aminteste de silueta unei cobre. Toate aceste linii se conbina ,formand un intreg- calota ce se muleaza perfect pe suprafata capului.
Titlul sugereaza evolutia pe care a parcurs-o forma unui acoperamant avand in vedere toate transformarile elementelor care au disparut sau care s-au adaugat de alungul secolelor.Modernitatea a dus la o constrangere a simplitatii astfel incat totul se abstractizeaza pentru a deveni cat mai practic.
Peruca este conceputa a fi purtata de o femeie excentrica dar care stie sa isi puna in valoare feminitatea."

Niciun comentariu:

KROITOREASA-another face in the fashion crowd